Bedrijfsbezoek wethouder

Vanmiddag kregen we bezoek van Richard Lamberst, wethouder Economische Zaken en Toerisme & Recreatie van de gemeente Westerkwartier.  Samen met bedrijvencontactfunctionaris Guido Aris hebben ze een rondleiding gehad in onze "Coffee Experience" in Leek. 

 

We begonnen 'op Mount Kilimanjaro'  waar onze koffie vandaan komt. Na uitleg van het hele proces van koffie plukken en verwerken op de 'coffee farm', gingen ze naar Europa. Hier legden we uit hoe onze Kilimanjaro koffie uiteindelijk in Leek komt en hoe we de koffie verder verwerken, branden en verkopen.

 

 

En natuurlijk hebben we ook stilgestaan bij de 30 Tanzaniaanse weesjongeren die we dit jaar willen steunen met het betalen van hun schoolgeld. Het bedrijfsbezoek sloten we af met een koffieproeverij. Onze 'dark roast' kwam als beste uit de bus, volgens de wethouder. We vonden het leuk om twee hele enthousiaste bezoekers te kunnen vertellen over onze onderneming.