Kom langs in Dorothy's Coffee Experience!

Mijn koffie komt van Mount Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika in het Noorden van Tanzania. Veel mensen gaan op vakantie naar Tanzania om de Kilimanjaro te beklimmen, maar eigenlijk is het nog leuker om de Kilimanjaro Coffee Tour te doen.

 

Helaas is niet voor iedereen mogelijk om naar Tanzania op vakantie te gaan. Daarom kunt u nu ook een "Dorothy's Coffee Tour" doen in mijn "Coffee Experience" in Leek (Gr.). U beleeft dan zelf het hele traject van koffieplant tot kopje koffie, inclusief het zelf branden en zetten van uw eigen gebrande koffie.

 

Mijn Coffee Tour is geschikt voor kleine groepen van maximaal 6 personen. De prijs is vanaf € 20,00 per persoon (afhankelijk van de grootte van uw groep). Kinderen t/m 12 jaar zijn gratis.

 

Hieronder kunt u boeken en vooraf betalen. Maar u kunt eventueel ook ter plekke betalen.

 


Dorothy's Coffee Tour is beschikbaar op donderdag, vrijdag of zaterdag. Wilt u op een andere dag? Neem dan contact met mij op. U kunt hier direct boeken:

Book an appointment with Dorothy using Setmore

Dorothy's Coffee Tour

 

Na deze Coffee Tour smaakt uw koffie nooit meer hetzelfde! Tijdens dit ca. 2 uur durende programma volgt u het hele traject van koffieplant tot aan uw eigen kop koffie met door uzelf gebrande koffiebonen. Een unieke ervaring, die u niet gauw zult vergeten.

 

- Koffieplantage & verwerking

- Export & import

- Branden van koffie

- Verpakken

- Koffieproeverij

- Onze missie en impact

- Zelf branden

 

Beleef de reis van boon tot kopje koffie!

€ 25,00


Kilimanjaro Coffee Tour

Maar uiteraard is de echte Coffee Tour, op Mount Kilimanjaro in Tanzania, de allermooiste belevenis. Tijdens deze tour van ongeveer een halve dag, loopt u met één van de koffieboeren over de groene hellingen. U zult ervaren hoe het leven van een koffieboer en zijn familie is en u leert het hele koffieproces kennen, van 'bean' tot 'cup'. Uiteraard kunt ook langer blijven om bijvoorbeeld nog een nacht op hun prachtige camping te verblijven of om de Chagga History Hike, de Cultural Village Walk of the Mongyoni Falls Adventure te beleven.

Unieke ervaring van 'bean to cup'...

Deze 3 tot 4 uur durende tour is echt een unieke ervaring. Hierna smaakt uw kop koffie echt anders. U ervaart zelf het hele proces van koffieboon tot een vers gemaakte kop koffie

 

Lokale lunch

Een onderdeel van de Coffee Tour is een heerlijke lunch met lokale Tanzaniaanse gerechten, bereid door de lokale groep vrouwen.


Voor meer informatie of locatie:

Kahawa Shambani - Cultural Tourism

Uru Msuni, Moshi, Kilimanjaro,

Tanzania (East Africa)

http://kilimanculturaltourism.com/


Impressies van de Kilimanjaro Coffee Tour

Dorothy's Coffee © is eigenlijk een soort van reis naar steeds meer positieve impact. Door mijn koffie te kopen reist u met mij mee. Met als onze bestemming: een betere en mooiere wereld!