Onze impact

Met het verkopen van koffie uit mijn thuisregio, Kilimanjaro, wil ik bijdragen aan de verbetering van de economische, de sociale en milieuomstandigheden van de koffieboeren en hun families. Hieronder leg ik uit hoe wij samen nog meer positieve impact kunnen maken met Dorothy's Coffee. Op de pagina 'mijn missie' kunt u lezen hoe we direct bijdragen aan een betere toekomst van jongeren op Kilimanjaro. 

Waarde toevoegen

Toeristen op bezoek tijdens de Coffee Tour
Toeristen op bezoek tijdens de Coffee Tour

Ik ben al een eind op weg met een groep koffieboeren in Uru-North, op de Kilimanjaro, die ik persoonlijk ken. We willen samenwerken om te zorgen dat ze meer waarde kunnen toevoegen aan het product waar ze zo trots op zijn: koffie. Naast de toeristische activiteiten die zij al aanbieden, willen ze ook een kleine koffiebranderij beginnen. Ze kunnen dan de gebrande koffie direct aan de toeristische bezoekers verkopen en ook aan lokale hotels en restaurants.

Steun aan jongeren

De kleinkinderen van Michael Ngarina bij de KVTC
De kleinkinderen van Michael Ngarina bij de KVTC

De laatste jaren van zijn leven heeft mijn vader zich, samen met mijn schoonvader, met hart en ziel ingezet voor de oprichting en het bouwen van een technische school in Umbwe, Kilimanjaro. Deze school, de Kibosho Vocational Training Centre (KVTC), is vooral bedoeld voor de vele weesjongeren in deze regio. Ze kunnen hier een vakopleiding volgen, maar daar is wel financiële ondersteuning voor nodig. Want zonder ouders heb je geen ondersteuning en geen  toekomst in Kilimanjaro.

Duurzaam transport

Duurzaam vracht vervoeren op windkracht
Duurzaam vracht vervoeren op windkracht

Hier in Nederland ben ik bezig de milieu-impact van mijn koffie zo minimaal mogelijk te maken. Bijvoorbeeld door de bestellingen in mijn eigen buurt te bezorgen per fiets of met Easy Driving. Vanaf 2022 wil ik mijn geïmporteerde koffie ook per zeilschip van de Antwerpse havens naar Noord-Nederland vervoeren. Daarvoor heb ik al contact met "Vrijbuiter Zeilen". En verder verkoop ik mijn koffie ook zonder verpakking ("zerowaste"). Zo draag ik bij aan minder afval.


Dorothy's Coffee © is een reis naar steeds meer positieve impact. Door mijn koffie te kopen reist u met mij mee.

Met als onze bestemming: een betere en mooiere wereld!