Onze impact

Met het verkopen van koffie uit Dorothy's thuisregio, Kilimanjaro, willen we bijdragen aan de verbetering van de economische, de sociale en milieuomstandigheden van de koffieboeren en hun families. Hieronder leggen we uit hoe wij, samen met jullie, nog meer positieve impact kunnen maken met Dorothy's Coffee. Op de pagina 'onze missie' kunt u lezen hoe we direct bijdragen aan een betere toekomst van jongeren op Kilimanjaro. 

Waarde toevoegen

Toeristen op bezoek tijdens de Coffee Tour
Toeristen op bezoek tijdens de Coffee Tour

We willen samenwerken met de koffieboeren om te zorgen dat ze meer waarde kunnen toevoegen aan het product waar ze zo trots op zijn: koffie. We zijn al een eind op weg met een groep koffieboeren in Uru-North, op de Kilimanjaro, die we persoonlijk kennen. Naast de toeristische activiteiten die zij  aanbieden, willen ze ook een kleine koffiebranderij beginnen. Ze kunnen dan de gebrande koffie direct aan de toeristische bezoekers verkopen en ook aan lokale hotels en restaurants.

Steun aan jongeren

De kleinkinderen van Michael Ngarina bij de KVTC
De kleinkinderen van Michael Ngarina bij de KVTC

De laatste jaren van zijn leven heeft onze (schoon)vader zich, met veel vrijwilligers uit Nederland, met hart en ziel ingezet voor de oprichting en het bouwen van een technische school in Umbwe, Kilimanjaro. Deze school, de Kibosho Vocational Training Centre (KVTC), is vooral bedoeld voor weesjongeren in deze regio. Ze kunnen hier een vakopleiding volgen, maar daar is wel financiële ondersteuning voor nodig. Want zonder ouders heb je geen ondersteuning en geen  toekomst in Kilimanjaro.

Duurzaam & CIRCULAIR

Duurzaam vracht vervoeren op windkracht
Duurzaam vracht vervoeren op windkracht

Hier in Nederland zijn we bezig de milieu-impact van onze koffie zo minimaal mogelijk te maken. Bijvoorbeeld door de bestellingen in onze eigen buurt te bezorgen per fiets of met elektrisch vervoer. 

Vanaf 2023 willen  we onze geïmporteerde koffie ook per zeilschip van de Antwerpse havens naar Noord-Nederland vervoeren. Daarvoor hebben we al contact met diverse organisaties voor zeilend vrachtvervoer. 

En verder verkopen we onze  koffie ook zonder verpakking ("zerowaste"). Zo dragen we bij aan minder afval.


Dorothy's Coffee © is een reis naar steeds meer positieve impact. Door mijn koffie te kopen reist u met mij mee.

Met als onze bestemming: een betere en mooiere wereld!