Koffie van de Kilimanjaro

Dorothy's familie is afkomstig van Mount Kilimanjaro in Tanzania. Onze koffie wordt verbouwd op kleinschalige plantages van koffieboeren, die op de groene hellingen leven van deze hoogste berg van Afrika. De vruchtbare vulkanische grond en de ligging van de plantages zorgen voor de beste kwaliteit koffiebonen ter wereld. Maar het werk voor de koffieboeren is intensief en de opbrengst is vaak laag. Daarom vinden wij dat zij een goede prijs voor hun koffie moeten krijgen.

 

Wij zijn altijd op zoek naar de beste kwaliteit koffiebonen op de Kilimanjaro van koffieboeren die we persoonlijk kennen. Naast het kopen van hun koffie willen we ook bijdragen aan verbetering van leefomgeving en de levensomstandigheden in Dorothy's thuisregio. Meer over onze uitgangspunten, onze missie en onze impact kun u lezen op deze website. We hopen dat jullie hierdoor nog meer van onze koffie genieten!

hand geplukt

Onze Arabica koffie komt van kleinschalige plantages in Tanzania, waar de meeste koffiebessen nog met de hand worden geplukt. Dit is intensief en nauwkeurig werk. En het zorgt voor goede kwaliteit van onze koffie. Vaak plukt het hele gezin mee. Daarom vinden we dat de koffieboeren een goede prijs voor hun koffie moeten krijgen.

schaduwrijk

Onze koffie groeit op Mount Kilimanjaro, de hoogste en nog steeds besneeuwde bergtop in Afrika. Koffie groeit het best in gedeeltelijke schaduw van bijvoorbeeld bananenbomen en andere bomen of struiken. Dorothy's koffie komt zoveel mogelijk van schaduwrijke "homegardens". Ook dit draagt bij aan de goede kwaliteit van onze koffie

duurzaam

Van oudsher wordt koffie op de Kilimanjaro geteeld in zogenaamde "Chagga Homegardens". Dit is een duurzame manier van telen waarbij diverse gewassen door elkaar groeien en zo van elkaar profiteren door schaduw of  door elkaar de nodige voedingsstoffen te geven. Een soort voedselbos dus, waar onze koffie op een biologische wijze groeit en bloeit.