Koffie van de Kilimanjaro

Mijn naam is Dorothy Ngarina en mijn familie is afkomstig van Mount Kilimanjaro in Tanzania. Mijn koffie wordt verbouwd op kleinschalige plantages van koffieboeren, die op de groene hellingen leven van deze hoogste berg van Afrika. De vruchtbare vulkanische grond en de ligging van de plantages zorgen voor de beste kwaliteit koffiebonen ter wereld. Maar het werk voor de koffieboeren is intensief en de opbrengst is vaak laag. Daarom vind ik dat zij een goede prijs voor hun koffie moeten krijgen.

 

Ik ben altijd op zoek naar de beste kwaliteit koffiebonen op de Kilimanjaro van koffieboeren die ik persoonlijk ken. Naast het kopen van hun koffie wil ik ook bijdragen aan verbetering van leefomgeving en de levensomstandigheden in mijn thuisregio. Meer over mijn uitgangspunten, mijn missie en onze impact kun u lezen op deze website. Ik hoop dat u hierdoor nog meer van mijn koffie geniet!

hand geplukt

Mijn koffie komt van kleinschalige plantages in Tanzania, waar de meeste koffiebessen nog met de hand worden geplukt. Dit is intensief en nauwkeurig werk. Vaak plukt het hele gezin mee. Daarom vind ik dat de koffieboeren een goede prijs voor hun koffie moeten krijgen.

schaduwrijk

Mijn koffie groeit op Mount Kilimanjaro, de hoogste en nog steeds besneeuwde bergtop in Afrika. Koffie groeit het best in gedeeltelijke schaduw van bijvoorbeeld bananenbomen en andere bomen of struiken. Dorothy's koffie komt zoveel mogelijk van schaduwrijke "homegardens".

duurzaam

Van oudsher wordt koffie op de Kilimanjaro geteeld in zogenaamde "Chagga Homegardens". Dit is een duurzame manier van telen waarbij diverse gewassen door elkaar groeien en zo van elkaar profiteren door schaduw of  door elkaar de nodige voedingsstoffen te geven.