Onze studenten

Dorothy's Coffee is koffie met een missie en een verhaal. Een betere toekomst voor jongeren in de Kilimanjaro regio, de plek waar de reis van uw kopje koffie begint, is een belangrijk onderdeel van deze missie. Daarom doneren we van iedere verkochte kilo koffie € 1, waarmee we bijdragen aan het schoolgeld voor een aantal (wees)jongeren die dat zelf niet kunnen betalen. Met het drinken van Dorothy's Coffee maakt u het dus mogelijk dat deze jongeren een opleiding kunnen volgen aan Kibosho Vocational Training Center (KVTC). Op deze pagina vertellen we welke jongeren wij, samen met jullie, ondersteunen en waarom ze onze steun nodig hebben.


Miriam Laizer bij KVTC
Miriam Laizer bij KVTC

Miriam Laizer

Miriam is oorspronkelijk geboren in Arusha. Ze is in 2003, als baby dus, bij haar grootouders op Mount Kilimanjaro gebracht. Het is niet duidelijk wat de situatie met haar ouders is, maar haar opa en oma zorgen sindsdien voor haar en haar broertje Gift. Ze heeft de lagere school en 'Form 4' (vgl. MAVO 4) afgerond en volgt nu een 3-jarige veeteelt opleiding. Haar grootouders kunnen zelf een deel van het schoolgeld betalen door de verkoop van wat mais, bananen en koffie. Miriam verdient onze steun!

Miriam bij haar grootouders op Mt. Kilimanjaro
Miriam bij haar grootouders op Mt. Kilimanjaro


Witness Mboya bij KVTC
Witness Mboya bij KVTC

Witness Mboya

Witness heeft alleen nog haar moeder, die geen vast inkomen heeft. Haar vader heeft het gezin van 8 kinderen verlaten. Witness heeft zowel de lagere school als middelbaar onderwijs afgerond. Op KVTC volgt ze nu een opleiding tot elektrisch installateur. Ze hoopt daarmee als elektricien werk te kunnen vinden zodat ze haar moeder kan helpen om het gezin te onderhouden. Ook de komende jaren heeft ze nog onze steun nodig!

Witness aan de studie
Witness aan de studie


Andrew vlakbij zijn huis (met koffie op de achtergrond)
Andrew vlakbij zijn huis (met koffie op de achtergrond)

Andrew Chami

Andrew is geboren in het dorp Sungu in 2001. Hij is de oudste van 3 jongens. Hij had heel goed gescoord op zijn eindexamen, maar kon niet verder leren, omdat z'n ouders geen geld hadden voor schooluniform. In juli 2020 overleed zijn moeder en dit maakte zijn situatie nog moeilijker. Op de KVTC kon hij gelukkig wel terecht en hij studeert nu veehouderij. Andrew zijn droom is om dierenarts te worden. Helpt u mee om zijn droom waar te maken?

Andrew met zijn broers en zijn vader
Andrew met zijn broers en zijn vader


Irine bij de KVTC
Irine bij de KVTC

IRINE KWEKA

Irine komt oorspronkelijk uit Mweka, op Mount Kilimanjaro (vlakbij de KVTC), maar woonde al langere tijd in Arusha.  Ze heeft allebei haar ouders nog, maar deze kunnen hun 4 kinderen niet ondersteunen in onderwijs. Irine is nu tweedejaars en wil graag haar derde jaar ook halen, zodat ze een officieel VETA certificaat als elektricien kan krijgen. Helpt u mee om haar wens te vervullen?

Irine Kweka
Irine Kweka


Amedeus Ndakidemi
Amedeus Ndakidemi

AMedeus ndakedemi

Amedeus komt uit Mweka, op Mount Kilimanjaro, vlakbij KVTC. Zijn vader is in 2007 overleden aan kanker. Zijn moeder staat er nu alleen voor met de zorg voor hem en zijn drie zussen. Amedeus is tweedejaars 'electrical installation' en wil graag het ook het derde jaar afmaken, zodat hij een officieel VETA diploma heeft. En wij ondersteunen hem graag hierbij. Helpt u mee?

Amedeus bij de KVTC
Amedeus bij de KVTC


Stella Mtenga bij KVTC
Stella Mtenga bij KVTC

stella mtenga

Stella komt uit Mweka, op Mount Kilimanjaro, vlakbij KVTC.  Haar vader heeft het gezin al voor haar geboorte verlaten. Haar moeder verdiende niet genoeg om Stella naar de middelbare school te sturen. Ze is nu 18 jaar en tweedejaars veeteelt. op KVTC. Ze gaat nu op voor het derde jaar, waarna ze haar VETA diploma gaat halen. En wij ondersteunen haar graag hierbij. Helpt u mee?

Stella Mtenga
Stella Mtenga


Zainabu bij de KVTC
Zainabu bij de KVTC

Zainabu  msuya

Zainabu is nu 20 jaar en studeert veeteelt aan de KVTC. Ze komt uit het dorp Mkomongo en haar vader is al overleden toen ze op de basisschool zat. Ze heeft nog een zus, maar haar moeder kan de kosten voor onderwijs niet alleen dragen. Zainabu haar droom is om succesvol te worden zodat ze op haar beurt ook weer andere mensen kan helpen. Helpt u mee haar droom te verwezenlijken?

De 'sollicitatiebrief' van Zainabu
De 'sollicitatiebrief' van Zainabu


Pascle Massawe
Pascle Massawe

PASCLE massawe

Pascle komt uit het nabij gelegen Mweka. Zijn moeder staat er financieel alleen voor en hij moest van de middelbare school af. Hij kon twee jaar lang niet naar school, maar is nu tweedejaars 'elctrical installation'. Volgend jaar gaat hij voor het VETA certificaat in het derde jaar.  En daar helpen we hem graag bij. U ook?

Pascle bij de KVTC
Pascle bij de KVTC