Onze studenten

Dorothy's Coffee is koffie met een missie en een verhaal. Een betere toekomst voor jongeren in de Kilimanjaro regio, de plek waar de reis van uw kopje koffie begint, is een belangrijk onderdeel van deze missie. Daarom doneer ik van iedere verkochte kilo koffie € 1, waarmee we bijdragen aan het schoolgeld voor een aantal (wees)jongeren die dat zelf niet kunnen betalen. Met het drinken van Dorothy's Coffee maakt u het dus mogelijk dat deze jongeren een opleiding kunnen volgen aan Kibosho Vocational Training Center (KVTC). Op deze pagina vertel ik welke jongeren u en ik momenteel ondersteunen en waarom ze onze steun nodig hebben.


Miriam Laizer bij KVTC
Miriam Laizer bij KVTC
Miriam bij haar grootouders op Mt. Kilimanjaro
Miriam bij haar grootouders op Mt. Kilimanjaro

Miriam Laizer

Miriam is nu 18 jaar en oorspronkelijk geboren in Arusha. Ze is in 2003, als baby dus, bij haar grootouders op Mount Kilimanjaro gebracht. Het is niet duidelijk wat de situatie met haar ouders is, maar haar opa en oma zorgen sindsdien voor haar en haar broertje Gift. Ze heeft de lagere school en 'Form 4' (vgl. MAVO 4) afgerond en volgt nu een 3-jarige veeteelt opleiding aan KVTC. Met de donatie van Dorothy's Coffee in 2019 is de ongeveer helft van haar schoolgeld voor jaar 1 betaald. Haar grootouders dragen zelf ook een deel bij met hun verdiensten uit de verkoop van mais, bananen en een beetje koffie. Miriam verdient dus nog steeds onze steun!Witness Mboya bij KVTC
Witness Mboya bij KVTC
Witness aan de studie
Witness aan de studie

Witness Mboya

Witness is nu 19 jaar en haar moeder heeft geen inkomen. Haar vader heeft het gezin van 8 kinderen verlaten en woont ergens in het zuiden van Tanzania (2 dagen reizen). Witness heeft zowel de lagere school als middelbaar onderwijs afgerond. Op KVTC volgt ze nu een opleiding tot electrisch installateur. Ze hoopt daarmee als electricien werk te kunnen vinden zodat ze haar moeder kan helpen om het gezin te onderhouden. Met de donatie van Dorothy's Coffee dragen we bij aan haar schoolgeld voor 2020. Maar ook de komende jaren heeft ze nog onze steun nodig!