Onze studenten

Dorothy's Coffee is koffie met een missie en een verhaal. Een betere toekomst voor jongeren in de Kilimanjaro regio, de plek waar de reis van uw kopje koffie begint, is een belangrijk onderdeel van deze missie. Daarom doneer ik van iedere verkochte kilo koffie € 1, waarmee we bijdragen aan het schoolgeld voor een aantal (wees)jongeren die dat zelf niet kunnen betalen. Met het drinken van Dorothy's Coffee maakt u het dus mogelijk dat deze jongeren een opleiding kunnen volgen aan Kibosho Vocational Training Center (KVTC). Op deze pagina vertel ik welke jongeren u en ik momenteel ondersteunen en waarom ze onze steun nodig hebben.


Miriam Laizer bij KVTC
Miriam Laizer bij KVTC

Miriam Laizer

Miriam is oorspronkelijk geboren in Arusha. Ze is in 2003, als baby dus, bij haar grootouders op Mount Kilimanjaro gebracht. Het is niet duidelijk wat de situatie met haar ouders is, maar haar opa en oma zorgen sindsdien voor haar en haar broertje Gift. Ze heeft de lagere school en 'Form 4' (vgl. MAVO 4) afgerond en volgt nu een 3-jarige veeteelt opleiding aan KVTC. Met de donatie van Dorothy's Coffee betalen we ongeveer de helft van haar schoolgeld. Haar grootouders dragen zelf ook een deel bij met hun verdiensten uit de verkoop van mais, bananen en een beetje koffie. Miriam verdient dus nog steeds onze steun!

Miriam bij haar grootouders op Mt. Kilimanjaro
Miriam bij haar grootouders op Mt. Kilimanjaro


Witness Mboya bij KVTC
Witness Mboya bij KVTC

Witness Mboya

Witness heeft alleen nog haar moeder, die geen vast inkomen heeft. Haar vader heeft het gezin van 8 kinderen verlaten en woont ergens in het zuiden van Tanzania (2 dagen reizen). Witness heeft zowel de lagere school als middelbaar onderwijs afgerond. Op KVTC volgt ze nu een opleiding tot electrisch installateur. Ze hoopt daarmee als electricien werk te kunnen vinden zodat ze haar moeder kan helpen om het gezin te onderhouden. Met de donatie van Dorothy's Coffee dragen we bij aan haar schoolgeld voor 2020. Maar ook de komende jaren heeft ze nog onze steun nodig!

Witness aan de studie
Witness aan de studie


Andrew vlakbij zijn huis (met koffie op de achtergrond)
Andrew vlakbij zijn huis (met koffie op de achtergrond)

Andrew Chami

Andrew is geboren in het dorp Sungu in 2001. Hij is de oudste van 3 jongens. De financiele situatie van zijn familie leidde ertoe dat hij op geen enkele school kon worden aangenomen. Ze hadden geen geld voor een schooluniform. En dit terwijl hij wel heel goed had gescoord op zijn eindexamen van de middelbare school. In juli 2020 overleed zijn moeder en dit maakte zijn situatie nog moeilijker. Op de KVTC kon hij gelukkig wel terecht en hij studeert nu veehouderij. Zijn familie draagt zelf een deel van zijn schoolgeld bij. Andrew zijn droom is om dierenarts te worden. Helpt u mee om zijn droom waar te maken?

Andrew met zijn broers en zijn vader
Andrew met zijn broers en zijn vader