Onze studenten

Dorothy's Coffee is koffie met een missie en een verhaal. Een betere toekomst voor jongeren in de Kilimanjaro regio, de plek waar de reis van uw kopje koffie begint, is een belangrijk onderdeel van deze missie. Daarom doneren we van iedere verkochte kilo koffie € 1, waarmee we bijdragen aan het schoolgeld voor een aantal (wees)jongeren die dat zelf niet kunnen betalen. Met het drinken van Dorothy's Coffee maakt u het dus mogelijk dat deze jongeren een opleiding kunnen volgen aan Kibosho Vocational Training Center (KVTC). Op deze pagina vertellen we welke jongeren wij, samen met jullie, ondersteunen en waarom ze onze steun nodig hebben.


Amedeus Ndakidemi
Amedeus Ndakidemi

AMedeus ndakedemi

Amedeus komt uit Mweka, op Mount Kilimanjaro, vlakbij KVTC. Zijn vader is in 2007 overleden aan kanker. Zijn moeder staat er nu alleen voor met de zorg voor hem en zijn drie zussen. Amedeus is tweedejaars 'electrical installation' en wil graag het ook het derde jaar afmaken, zodat hij een officieel VETA diploma heeft. En wij ondersteunen hem graag hierbij. Helpt u mee?

Amedeus bij de KVTC
Amedeus bij de KVTC


Stella Mtenga bij KVTC
Stella Mtenga bij KVTC

stella mtenga

Stella komt uit Mweka, op Mount Kilimanjaro, vlakbij KVTC.  Haar vader heeft het gezin al voor haar geboorte verlaten. Haar moeder verdiende niet genoeg om Stella naar de middelbare school te sturen. Ze is nu 18 jaar en tweedejaars veeteelt. op KVTC. Ze gaat nu op voor het derde jaar, waarna ze haar VETA diploma gaat halen. En wij ondersteunen haar graag hierbij. Helpt u mee?

Stella Mtenga
Stella Mtenga


Zainabu bij de KVTC
Zainabu bij de KVTC

Zainabu  msuya

Zainabu is nu 20 jaar en studeert veeteelt aan de KVTC. Ze komt uit het dorp Mkomongo en haar vader is al overleden toen ze op de basisschool zat. Ze heeft nog een zus, maar haar moeder kan de kosten voor onderwijs niet alleen dragen. Zainabu haar droom is om succesvol te worden zodat ze op haar beurt ook weer andere mensen kan helpen. Helpt u mee haar droom te verwezenlijken?

De 'sollicitatiebrief' van Zainabu
De 'sollicitatiebrief' van Zainabu


Pascle Massawe
Pascle Massawe

PASCLE massawe

Pascle komt uit het nabij gelegen Mweka. Zijn moeder staat er financieel alleen voor en hij moest van de middelbare school af. Hij kon twee jaar lang niet naar school, maar is nu tweedejaars 'elctrical installation'. Volgend jaar gaat hij voor het VETA certificaat in het derde jaar.  En daar helpen we hem graag bij. U ook?

Pascle bij de KVTC
Pascle bij de KVTC


witness massawe

Witness is pas 15 jaar en komt uit Kibosho Omarini.  Haar moeder is in januari 2021 op school gekomen om hulp te vragen voor onderwijs voor haar dochter. Vader heeft geen permanent werk en de leefomstandigheden thuis zijn moeilijk. Witness is nu intern, dat vond ze in het begin moeilijk, ze miste haar ouders. Ze heeft standard 7 (basischool) afgerond. Witness wil graag de 3 jarige opleiding kleding maken afronden. Ze is goed in praktisch werk en ziet daarmee haar kans om in de toekomst een bestaan op te bouwen. Wemaprisca Mwamakali

Wemaprisca is 20 jaar en komt uit Machame. Ze zit in het 2e jaar van de kleermakersopleiding. Haar vader is sinds haar geboorte verdwenen. Haar moeder heeft haar uiteindelijk naar de grootouders gebracht en zij zorgen sinds die tijd voor Wemaprisca. Na de basisschool heeft ze vervolgonderwijs wel afgemaakt maar kwam daarna thuis te zitten. Er is via de grootouders geen inkomen meer beschikbaar. Wemaprisca hoorde in de kerk van de mogelijkheden op KVTC en heeft zich direct aangemeld. Ze wil heel graag het 3e jaar afmaken en hoopt in de toekomst haar eigen geld te kunnen verdienen en ze wil een voorbeeld zijn voor anderen om niet op te geven.