Het team van Dorothy's Coffee

Dorothy's Coffee © is een reis naar steeds meer positieve impact. Door onze koffie te kopen reist u met ons mee, met als onze bestemming: een betere en mooiere wereld! Hieronder stellen we ons graag even aan u voor.

(foto: Westerkwartier/M. de Vries)
(foto: Westerkwartier/M. de Vries)

 

Het team van Dorothy's Coffee bestaat uit Dorothy Ngarina en Harro Boekhold. Wij zijn in 2006 getrouwd in Tanzania en hebben daarna bijna 6 jaar in Moshi en Dar es Salaam (in Tanzania) gewoond. Onze 2 kinderen zijn aan de voet van Mount Kilimanjaro geboren en samen hebben we jarenlange ervaring in educatie, training, koffie en agritoerisme. Deze kennis en ervaring gebruiken we sinds 2019 in Nederland toen we zijn gestart met Dorothy's Coffee. We willen met jullie het echte verhaal achter koffie uit Tanzania delen. En op deze manier willen we, samen met de fans van Dorothy's Coffee, zorgen dat de koffieproducenten en hun families echt een beter leven krijgen. You're welcome to join our journey. Karibuni sana (van harte welkom)!


UNESCO Werelderfgoed & Industrieel Erfgoed

Dorothy's koffie komt van Mount Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika en door UNESCO als Werelderfgoed verklaard. De koffie branden we in een originele Hamerel "ball roaster" uit 1965. Echt vakmanschap is hier vereist en zo combineren we behoud van  industrieel erfgoed met support van werelderfgoed!

 


Wil je iets met ons delen?

Commentaren: 2
 • #2

  Gerda (maandag, 22 mei 2023 20:13)

  In een tuinblog dat ik volg, kwam ik jullie naam tegen. In 2009 ben ik met een reisorganisatie bij een koffieboer aan de voet van de Kilimanjaro in Tanzania geweest. Hij heeft ons het hele proces laten zien en bij hem heb ik de allerlekkerste koffie ooit gedronken: zó zacht van smaak en toch zo krachtig. We zijn ook nog een nacht op de camping gebleven. Ik heb er goede herinneringen aan. Wat fijn dat je bij jullie dezelfde ervaring kunt opdoen. En wat mooi dat jullie de opbrengst van jullie werk aan verschillende mooie doelen koppelen! Alle lof voor jullie en veel succes en plezier verder met jullie mooie werk.

 • #1

  John Vaneman (dinsdag, 03 januari 2023 16:46)

  Dag Dorothy,
  Gabi wees ons op jullie shop. Wat leuk, we gaan zeker langskomen de komende periode. Het is nog niet zo lang geleden dat wij op bezoek waren op een koffieplantage bij Moshi. En we hebben in maart een paar pond koffie laten branden in Moshi tijdens ons vijfde bezoek aan Tanzania.
  Met vriendelijke groet,
  John en Christien
  Tinallinge, jvaneman@home.nl, 0613388071