Het team van Dorothy's Coffee

Dorothy's Coffee © is een reis naar steeds meer positieve impact. Door onze koffie te kopen reist u met ons mee. 

Met als onze bestemming: een betere en mooiere wereld! Hieronder stellen we ons graag even aan u voor.

 

Het team van Dorothy's Coffee bestaat uit Dorothy Ngarina en Harro Boekhold. Wij zijn in 2006 getrouwd in Tanzania en hebben daarna bijna 6 jaar in Moshi en Dar es Salaam (in Tanzania) gewoond. Onze 2 kinderen zijn aan de voet van Mount Kilimanjaro geboren en samen hebben we jarenlange ervaring in educatie, training, koffie en agritoerisme. Deze kennis en ervaring gebruiken we sinds 2019 in Nederland toen we zijn gestart met Dorothy's Coffee. We willen met jullie het echte verhaal achter koffie uit Tanzania delen. En op deze manier willen we, samen met de fans van Dorothy's Coffee, zorgen dat de koffieproducenten en hun families echt een beter leven krijgen. You're welcome to join our journey. Karibuni sana!


UNESCO Werelderfgoed & Industrieel Erfgoed

Mijn 'medium roast' koffie brand ik zelf bij Koffielust in Veenhuizen (in Drenthe), een plaats die genomineerd is als UNESCO Werelderfgoed. Mount Kilimanjaro (in Tanzania) is al erkend als UNESCO Werelderfgoed. Geweldig toch, hoe deze twee unieke plekken in Dorothy's Coffee bijelkaar komen? 

Mijn 'dark roast' en mijn 'extra dark roast' koffie wordt gebrand door Dolce Alchemia in Amsterdam, in een houtgestookte koffiebrander uit 1970. Echt vakmanschap is hier vereist en zo bewaren we ons industrieel erfgoed!

 


Wil je iets met ons delen?

Commentaren: 0